Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведение в Пороище вече се казва „Парламента”, в него се влиза без "зелен сертификат"

Общество

Заведение в Пороище вече се казва „Парламента”, в него се влиза без "зелен сертификат"

Снимка:

По оригинален начин обяви недоволството си от решението на народните представители единствени в страната да могат да ходят без сертификати на обществено място – Народното събрание – ресторантьорът Петър Цонев, известен повече като Пешо Леса, съобщава „Разград 24/7“.

Той е поставил нова табела на открития преди около месец ресторант към хотела си в Пороище „Петров хан”. Заведението вече се казва „Парламента”, а под името има уточнение, че и в него, както в големия  , може да се влиза без маска и сертификат.

Петър Цонев обяснява, че смята за неравнопоставеност факта, че с решенията си управляващите пречат на него и на колегите му да си изпълняват служебните задължения, а всъщото време те не спазват  си решения.

Цонев се обявява за въвеждане на стриктни мерки срещу COVID-19 включително задължителна ваксинация, както е в доста държави. Самият Цонев е ваксиниран с три дози, ваксинираните са и хората от персонала на хотелския комплекс. Трябва да се доверим на науката – категоричен е
Петър Цонев.

„От 45 години съм в ресторантьорския бизнес, но сега е най-трудното време: да ти забранят клиента ти да влезе вътре, да създаваш уют, вкусна храна и той да не може да влезе да ползва тия блага.” – възмущава се Цонев.

Ресторантът му е с капацитет 60 човека, а в момента на посещението ни има едва трима.

Цонев се зарича да махне табелата „Парламента”, когато
пандемията свърши.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема