Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведения и фитнеси на протест срещу новите Covid мерки

Общество

Заведения и фитнеси на протест срещу новите Covid мерки

Снимка:

Недоволството ще е в три града

Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат и днес на протести в няколко града заради зеления сертификат. По инициатива на Сдружението на заведенията недоволни излизат във Варна, Пловдив и Бургас. Началният час на демонстрацията е 15 часа. А мотото -"Това не е ПРОТЕСТ! Това е БУНТ". Браншовите организации настояват зеленият сертификат да отпадне. Или в противен случай в него да бъде включен тест за антитела за преболедували.

В Силистра демонстрацията  е организирана от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация. 

„Не сме против сертификатите и ваксинирането, а против неспазените ангажименти от страна на Министерството на здравеопазването", обяви Милен Делийски, представител на една от асоциациите в Силистра.

Освен ресторантьорите  и хотелиерите против зеления сертификат застанаха и от Българската асоциация за фитнес и здраве. След обща среща вчера обещаха да се включат в националните протести.

Представителите ѝ настояват, че във фитнесите се спазват всички необходими предпазни мерки – осигурени са дезинфектант и калцуни за посетителите.

„Част сме от протестите, за които ще създадем организация и те ще се проведат и в цялата страна. Съгласни сме, че трябва да има мерки, но те не трябва да бъдат само за част от бизнеса. Няма никакви икономически мерки. Това отличава досегашната ситуация с предишната“, заяви пред БТВ Петър Ангелов, собственик на фитнес зала. По думите му зеленият сертификат пречи на работещите във фитнесите да изпълняват задълженията си.

„Ние сме храм на здравето, не на заразата“, категоричен е Ангелов.

Очаква се в неделя собственици на заведения да затворят за неопределено време. Те споделят мнението, че летните месеци е трябвало да бъдат гратисен период, за да се реагира навременно и адекватно.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема