Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведенията: Държавата продължава да дискриминира бизнеса със „зеления сертификат“

Общество

Заведенията: Държавата продължава да дискриминира бизнеса със „зеления сертификат“

Снимка:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България са против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на „зелените сертификати“, това заявиха те в позиция изпратена до медиите.

„Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със „зелен сертификат“. Защо?!  За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни?!“, казват още те.

По думите на СЗБ и БАЗ това не е редно и не са съгласни.

„На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на „зелен сертификат“ в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на „зелен сертификат“ за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни!“, допълват още в позицията си.  

„Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат!

Всички ние виждаме, че ковид кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на „зеления сертификат“, така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване.“, завършват браншовите организации.  


Топ новини

виж още

Актуална тема