Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведенията настояват мерките за подкрепа на бизнеса да продължат, за да няма още фалити

Общество

Заведенията настояват мерките за подкрепа на бизнеса да продължат, за да няма още фалити

Снимка:

Бизнесът не бива да страда от напрежението в политиката, категорични са от БАЗ и СЗБ

Изборите минаха, народът направи своя избор и вчера новите депутати положиха клетва. В този тежък за целия свят период хората и бизнесът имат нужда от стабилност и подкрепа. Затова призоваваме всички, от които ще зависи съдбата на България да загърбят различията си, когато става въпрос за българския бизнес и здравето на хората. Това написаха в позиция от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

В нея двете организации пишат още:

Всеизвестен факт е, че нашият бранш понесе в най-голяма степен тежестта на кризата от COVID-19. Въпреки това с цената на много усилия и сериозни загуби, успяхме да запазим работните места на повечето си служители. Защото това са хиляди човешки съдби, към които ние не сме безразлични. За съжаление и немалко от колегите ни не издържаха и фалираха.

Ние сме представители на малкия и среден бизнес, който формира над 80% от икономиката. Огромна част от работещите българи зависят от нашето оцеляване. Помогнете им да не останат без трудови доходи и да не легнат на гърба на социалната система.

Като най-засегнат от кризата сектор, който все още е частично или напълно затворен, настойчиво молим мерките в подкрепа на бизнеса и служителите ни да бъдат разширени и да продължат поне до края на годината. А е важно някои от предприетите антикризисни мерки да станат постоянни. Защото в противен случай ще се стигне до още множество фалити и хиляди ще загубят работата си.

Уважаеми представители на парламентарно представените партии, без подкрепа на държавата ние не можем да оцелеем. А от вчера представители на българския народ в тази държава, това сте вие.

Разбираме, че политическите отношения са изключително напрегнати и противоречията са много. Това обаче не бива да бъде така, когато трябва да се мисли за съдбата на българската икономика, важна част от която е и нашият бранш и стотиците хиляди, заети в него. Подкрепете ни!

Желаем успех на всички, които ще взимат важните решения и вярваме, че вашите различия няма да са за сметка на бизнеса…  

 


Коментари (1)

Някой Ами бате Славчо и Тошето Африкански, барабар с Мая Галева да ви помагнат сега! Ама трябва да ги почакате да се наиграят! Пък после ги чайте да помислят за икономика, финанси, здравеопазване! Да, ама не! Заети са кой в коя комисийка за ревизия да се вкара! Сещате ли се за какво са тези комисии, знаете ли какви допълнителни заплатки от комисии си докарват? Ей за това са там! Да сте мислили като сте гласували! Сега ще гледаме циничен цирк и шоуто на Слави и сценаристите!
17.04.2021 09:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още