Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведенията обявиха национален протест

Общество

Заведенията обявиха национален протест

Снимка:

Собствениците на заведения и ресторанти излизат на национален протест. Те настояваха обектите им да отворят врати от 1 февруари. Днес стана ясно, че ситуацията с разпространението на коронавируса ще се наблюдава до 31 януари, а единственият компромис, който държавата ще направи е по отношение на образователната система.

В съобщение до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на „Марш към свободата“ и призовават всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ги подкрепят.

Според СЗБ и БАЗ държавата е отнела отнеха правото на труд и препитание.

Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост, посочват от бранша. И допълват: „ Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са: загуба на работни места и фалирали предприемачи.“  


Коментари (4)

ГЕРБКП Нормално, съветската мутра Борисов не носи маска, не спазва дистанция, снима се с подчинените си, които също са без маска, демонстративно погазва мерките и същевременно ги налага. Да се беше научила мутрата една година да си слага маската, а не в най-добрия случай като на завършен дебил да е под носа му и да му стърчи. После защо хората нямат доверие в мерките, заради такива престъпници като комуниста Борисов, заради които сме с най-малко тестове, най-голяма смъртност от КОВИД-19 и най-малък брой ваксини.
21.01.2021 15:03 / Отговор
Д2 Боклук си
21.01.2021 15:45
1111 Много си озлобен.Здравата си я закъсал значи.Ами учи работи преквалифицирай се.Никой няма да ти помогне ако ти сам не направиш нещо.
21.01.2021 17:17 / Отговор
Нина Само за маската на Борисов сте прав, но пък хората около него носят маски. Другото е около истината, но не съвсем. И всичкото Ви писане е злонамерена пропаганда, за да дразните хората.
22.01.2021 19:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема