Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Заведенията в стачна готовност заради новите мерки на Здравното министерство

Общество

Заведенията в стачна готовност заради новите мерки на Здравното министерство

Заведенията в стачна готовност заради новите мерки на Здравното министерство - Tribune.bg
Снимка:

Асоциацията още днес ще обжалва документа

Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят големи национални протести от следващата седмица, заради новата заповед на Здравното министерство. Това заяви за БНР председателят на асоциацията Ричард Алибегов.

Освен готовност за протести, асоциацията още днес ще обжалва заповедта, според която над 50% капацитет от заведенията може да има, само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с направен до 72 часа PCR тест:

„Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост“, заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още той.

Припомняме, че издадената от служебния министър заповед засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.

Заповедта на Стойчо Кацаров обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети