Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравко Димитров и Димитър Колев подкрепиха инициатива срещу рака на гърдата в Пловдив

Общество

Здравко Димитров и Димитър Колев подкрепиха инициатива срещу рака на гърдата в Пловдив

Здравко Димитров и Димитър Колев подкрепиха инициатива срещу рака на гърдата в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатите на ГЕРБ за кмет на Пловдив - Здравко Димитров и на район „Западен“ - Димитър Колев се включиха в инициатива, посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата. На Гребната база бе организиран крос и благотворителен базар, като събраните средства ще отидат за борба с коварното заболяване.

Здравко Димитров и Димитър Колев приветстваха участниците в кроса и си закупиха артикули от благотворителния базар. Средствата от него ще бъдат използвани за подкрепа на диагностицираните с рак на гърдата жени и техните семейства, както и за ранна превенция чрез безплатни профилактични прегледи. Днешното събитие е част от програмата на Световният месец за борба с рака на гърдата, който традиционно се отбелязва през октомври.

Инициативата на световна козметична компания под надслов „Мисия срещу рака на гърдата“, има за цел да обърне внимание на важността от профилактичните прегледи. До момента в подобни инициативи са събрани и дарени над 1 800 000 лева, с които е закупена мобилна мамографска и ехографска апаратура и са финансирани над 31 000 безплатни диагностични прегледа на територията на цялата страна.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети