Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравните власти излязоха с препоръки за Цветница и Великден, разхлабват още мерки

Общество

Здравните власти излязоха с препоръки за Цветница и Великден, разхлабват още мерки

Здравните власти излязоха с препоръки за Цветница и Великден, разхлабват още мерки - Tribune.bg
Снимка:

Здравните власти излязоха с препоръки за празнуването на Цветница и Великден. Те ще бъдат изпратени на Българската православна църква, обяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Сред препоръките са в храмовете да се спазва дистанция от 1,5 метра между хората, да носят маски, да има дезинфектанти на входовете, да се проветрява, потокът от хора да бъде регулиран, да бъдат обособени коридори за вход-изход.

Достъп до храма хората ще имат, ние им препоръчваме това да става в моменти и часове, когато няма струпване на хора, отчете държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Вярващите да не целуват иконите. Върбовите клонки на Цветница да се раздават извън църквите, препоръчват експертите.

Здравните власти разхлабват още противоепидемичните мерки в страната.

Присъствените занимания в езикови, образователни центрове и школи от утре, 24 април, ще са разрешени, съобщи проф. Ангелов.

Спортните събития на открито отново ще могат да се провеждат пред публика. Стадионите ще бъдат отворени за феновете от утре. На трибуните обаче ще се допуска до 30% заетост от капацитета на стадиона.

Със следващата заповед на здравния министър, след като бъде удължена извънредната епидемична обстановка, ще се увели и броят на класовете, които могат да присъстват в училище. Това ще стане от 10 май.

От 1 май, във връзка с туристически сезон, ще разрешим влизането в страната да става с ваксинационен сертификат, с документ за отрицателен PCR тест за коронавирус и с документ за преболедуване на COVID-19 не повече от 6 месеца от датата на влизане на територията на страната, съобщи Ангелов.

Доц. Кунчев от своя страна уточни, че преболедуването се доказва с документ не от болница, а с документ от PCR или антигенен тест.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати