Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравните власти разследват смъртта на 36-годишна родилка в Бургас

Общество

Здравните власти разследват смъртта на 36-годишна родилка в Бургас

Снимка:

Детето на художничката Лора Янева се е родило след спешно секцио и е в добро общо състояние

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка по случая на починалата 36-годишна родилка в Бургас.

Това съобщиха от ИАМН.

Тя е била интубирана заради тежък ковид. За състоянието ѝ съобщи преди дни здравният министър Костадин Ангелов. Това е 36-годишната художничка Лора Янева, чиято смърт потресе Бургас, пише „24 часа“.

„Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце - слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Прекрасната Lora Yaneva остави прекрасни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Ще ни липсваш много! Съболезнования и сили на семейството!“, написа кметът на Бургас на страницата си във Фейсбук.

Лора Янева има множество самостоятелни изложби. Тя преобразява лодките до Часовника в центъра на Бургас в пъстри произведения на изкуството.

Трагедията в семейството е огромна, а в социалните мрежи не спират да валят коментари за смъртта на художничката, отишла си едва на 36 г.

Бременната в шестия месец художничка е приета в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти състоянието й се влошава и тя е интубирана и поставена в медикаментозна кома. В понеделник лекари предприемат спешно секцио и израждат бебето. Момиченцето е в добро общо състояние и е под грижите на неонатолозите от УМБАЛ Бургас.

Това е втори случай на починала след усложнения от ковид родилка в Бургас. В средата на март почина 32-годишна жена от Карнобат, бременна в 8-я месец с близнаци. Ковид уби и съпруга й, а трите им деца останаха сираци. Двете момченца-близнаци все още са в бургаската болница.                                                                                                                                                                


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още