Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравният министър настоява биоцентралата в с. Труд временно да бъде спряна

Общество

Здравният министър настоява биоцентралата в с. Труд временно да бъде спряна

Снимка:

Проф. Ангелов: Не спираме никакви бизнеси, трябва да гарантираме добро качество на живот на всеки гражданин

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е подписал писмо до министъра на околната среда и водите Емил Димитров, с което иска да се направи оценка на въздействието върху околната среда за жителите на Труд от инсталацията за производство на електроенергия от биологични отпадъци до селото.

„Категорично считам, че всички български граждани, където и да живеят на територията на Република България, трябва да се чувстват комфортно, трябва да могат да си отварят прозорците и да дишат чист въздух и властите трябва да гарантират това тяхно право“, заяви Ангелов пред журналисти в Пловдив.

В рамките на месец и половина министърът е провел три разговора с областния управител на областта Дани Каназирева, като последната им среща е била преди няколко дни. Освен това областният управител е входирал в министерството писмо, в което са описани и обобщени всички жалби и проблеми през годините. Довечера областният управител ще има среща в Труд, за да съобщи какви мерки ще бъдат предприети.

„Разбирам, че има изключително големи проблеми, свързани с липсата на технически съоръжения, които са необходими, за да гарантират липсата на миризми, липсата на изисквания, които са по други закони, разписани като нормативни изисквания. Именно затова ще настоявам предприятието временно да бъде спряно, докато бъдат отстранени всички несъответствия. И още нещо нека да бъде ясно, за да не бъдем обвинени в това: не спираме никакви бизнеси. Министерството на здравеопазването, правителството трябва да гарантират добро качество на живот на всеки един български гражданин. Министър-председателят Бойко Борисов е запознат с този въпрос и ще окажем пълното съдействие, необходимо от страна на правителството, всички институции да си свършат работата в срок и жителите на село Труд да бъдат спокойни“, категоричен беше здравният министър.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още