Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравният министър назначи проверки в ЦСМП Благоевград и в плевенската болница „Св. Панталеймон“

Общество

Здравният министър назначи проверки в ЦСМП Благоевград и в плевенската болница „Св. Панталеймон“

Снимка:

Центърът за спешна медицинска помощ - Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19, съобщават от здравното министерство.

Шофьори на линейки в Гоце Делчев се оплакаха, че не са си получили парите, както и медицинските сестри. В заплатите им за декември допълнителните пари фигурирали, но не и във възнагражденията за януари.

Втората проверка, назначена днес от министър Ангелов, е във връзка със сигнал от здравнонеосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу COVID-19 от страна на болница „Св. Панталеймон“, Плевен. Лекар от кабинет за имунизация в частна болница върнал мъжа, който се е прибрал от чужбина и е отказал да запише приятелката му. Причината била, че двамата са с  прекъснати здравни права.

И двете проверки станаха факт след репортажи в Нова телевизия.

Министерството на здравеопазването напомня, че право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още