Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зелени коридори в още два столични мола

Общество

Зелени коридори в още два столични мола

Снимка:

Мобилни пунктове за ваксинация ще има в Ямбол, Велико Търново и Плевен

Още два от големите търговски центрове в столицата се включват в инициативата за масова ваксинация срещу Covid-19, съобщават на страницата си от Столичната община. С тях местата в София, на които столичани могат да се имунизират и тази събота и неделя, стават общо 7.

Новите ваксинационни пунктове ще са в моловете на бул. „Цариградско шосе“ и на бул. „България“, а работното им време ще е същото, както и при останалите търговски центрове, които се включиха по-рано във ваксинационната кампания на СРЗИ и общината - от 13:00 до 18:00 ч. Освен това от 9:00 до 16:00 ч. имунизация срещу коронавирус ще може да се прави и в Културния дом в квартал „Дружба“, както и в читалище „Асен Златаров“ в квартал „Христо Ботев“.

Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилните общински болници.

От 29 май т.г., когато започна инициативата за разкриване на изнесени пунктове за имунизация в София, в тях са се ваксинирали над 7000 души. В работните дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където от 17 май до момента там са поставени над 9200 дози ваксини.

В същото време регионалните здравни инспекции в Ямбол, Плевен и Велико Търново организират мобилни ваксинационни пунктове. В тях всеки желаещ ще може да се имунизира срещу Covid-19 с ваксина по избор.

График за работа на мобилните ваксинационни пунктове:

Велико Търново:

На 10 и 11 юли в MОЛ – Велико Търново – етаж 2, от 10:00 ч. до 14:00 ч., се организира „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират лица. На място ще бъдат два мобилни медицински екипа.

Ямбол:

От 8:00 до 12:00 ч., ще има изнесен имунизационен кабинет в "Парк хотел Ямбол"

Плевен: На пл. Възраждане пред Мавзолея, ще има изнесен мобилен кабинет за имунизация с ваксина срещу COVID-19. Кабинетът ще работи от 08,00 ч. до 12.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч.   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още