Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Зелените коридори“ ще работят ежедневно, стартира пета фаза на ваксиницията

Общество

„Зелените коридори“ ще работят ежедневно, стартира пета фаза на ваксиницията

Зелените коридори ще работят ежедневно, стартира пета фаза на ваксиницията - Tribune.bg
Снимка:

Получихме всички видове ваксини, вече има ваксини по всички канали. Зелените коридори ще работят ежедневно при наличие на необходимите количества. Това съобщи доц. Ангел Кунчев на брифинг след заседание на ваксинационния щаб.

„След 20 май ще има промяна и ваксината на „Пфайзер“ ще може да се съхранява 4 седмици, а не както сега до 7 дни“, обясни той.

Страната ни е готова да стартира 5 фаза от ваксинирането. Ще правим ваксиниране в затвори, в бежански центрове, на по-трудно достъпни групи.

За районите, където има отдалечени практики и личния лекар трябва да пътува 60 километра, ще се опитаме да съдействаме с доставката на ваксини. Но масово навсякъде да се разнасят ваксините до общопрактикуващите лекари не мисля, че ще е възможно, поясни Кунчев.

В понеделник, сряда и четвъртък тази седмица в страната ни пристигат пратки от трите вида ваксини. „При тези доставки могат да работят вече всички канали за имунизация“, заяви още доц. Кунчев.

„Притеснява ме какъв ще е резултатът от Великденските празници, тъй като броят на хоспитализираните започва да се увеличава“, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати