Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жълт код за гъсти мъгли в 7 области на страната

Общество

Жълт код за гъсти мъгли в 7 области на страната

Снимка:

В четвъртък над страната ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в страната ще има мъгли, които в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане тихо, ще се задържат почти през целия ден.

Жълт код е обявен за 7 области на Северна и Южна България заради гъстите мъгли. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Пазарджишка, Пловдивска. В тези области до около обяд на много места ще има мъгли, които около реките ще се задържат почти през целия ден.

В останалата част от страната ще се усили вятърът от юг, особено в Източна България и по долината на Струма. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, малко по-ниски в районите с трайна мъгла. За София максималната температура ще бъде около 19 градуса, по Черноморието 19-21, в Северна България от 12-16 във Видинско, до 22-23 градуса в североизточните райони. В Южна България максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса в равнините и низините, до 23 градуса за района на Петрич и Сандански.

В петък температурите още ще се повишат и се очаква да бъдат между 20 и 25 градуса.  


Топ новини

виж още

Актуална тема