Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жандармерия в ТЕЦ „Бобов дол“ по сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност

Общество

Жандармерия в ТЕЦ „Бобов дол“ по сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност

Снимка:

Цацаров е разпоредил МОСВ да започне внезапни проверки в няколко централи

Започнаха проверките на МОСВ по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров по повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества, предаде БГНЕС.

МОСВ проверява ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД. На място отвън пред сградата на ТЕЦ-а има и два буса на жандармерията.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че Цацаров е разпоредил МОСВ да започне внезапни проверки в „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД.

Указано е извършване на проверка на място от МОСВ за спазване изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на МОСВ установяване на издадени разрешителни за съхранение и горене и всички други необходими документи за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества, видът и количеството съхранявани и използване за горене отпадъци от всякакъв вид и съответствието им с документацията на дружествата и замърсяване на околната среда включително и чрез измервания и проби на място, както и наличие в резултат на това на опасност за здравето на хората.

Главният прокурор е указал на министъра на вътрешните работи оказване на съдействие на органите на МОСВ при извършването на проверка на място и е определил срок от 1 месец за изпълнение на възложената проверка.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още