Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Железопътните превозвачи с писмо до служебния премиер и министри: високата цена на тока ще ни фалира

Общество

Железопътните превозвачи с писмо до служебния премиер и министри: високата цена на тока ще ни фалира

Снимка:

Кризата може да настъпи до дни, а държавата не предприема мерки, алармират от бранша

Компаниите, които извършват жп превози в България, са заплашени да преустановят дейност в близките дни. За това алармира Асоциацията на предприятията в железопътния превоз – организация, обединяваща българските железопътни превозвачи.

Пред възможността да спрат работа са изправени всички жп превозвачи в страната, заради високите цени на електрическата енергия и липсата на предвидимост на енергийния пазар.

Асоциацията на предприятията в железопътния превоз е изпратила официално писмо, с което предупреждава за предстоящата криза министър-председателя на България г-н Стефан Янев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Георги Тодоров, както и министъра на енергетиката г-н Андрей Живков. Писмото е изпратено и до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране – г-н Иван Иванов и до председателя на Комисията по енергетика и климат към 46то НС – г-н Иван Хиновски.

От Асоциацията на предприятията в железопътния превоз са категорични, че липсата на мерки от страна на държавата по отношение на енергийната сигурност застрашават сектора и работните места на хиляди служители. Ако компетентните държавни институции не предприемат необходимите мерки за адекватни цени на електроенергията за железопътния транспорт, превозвачите ще изпаднат във фалит.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още