Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Желязков: Ще настояваме „Мобилност“ да бъде преразгледан на първо четене в ЕП

Общество

Желязков: Ще настояваме „Мобилност“ да бъде преразгледан на първо четене в ЕП

Желязков: Ще настояваме Мобилност да бъде преразгледан на първо четене в ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Имаме шанс, категоричен беше евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков

„Ще настояваме пакетът „Мобилност“ отново да бъде разгледан на първо четене в Европейския парламент (ЕП). Направихме координационна среща по покана на Министерството на транспортна, информационните технологии и съобщенията. Присъстваха почти всички евродепутати от новия ЕП. Усети консенсусът на националната позиция по отношение на пакета. Поискали сме в края на юли месец среща с новото председателството на Европейския парламент и транспортната комисия, ако към този момент имаме новоизбрани председатели." Това заяви по време на брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Министър Желязков обясни , че в момента има институционална несигурност поради факта, че двама от докладчиците на пакета вече не са членове на ЕП.

„Ще търсим подкрепата и на другите държави, с които имаме сходни виждания“, допълни Желязков. По думите му има три полета на действие – Съвет, Комисия по транспорт и индустрия. „Важно е да се направи максимален ефект на всички три нива, за да се оптимизират досиетата“, обясни Желязков.

Защитата на българския транспортен бранш ще бъде национална кауза на всички партии в новия Европейски парламент, категоричен беше евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„Оказа се, че сме били прави да искаме той да остане за разглеждане в новия ЕП, защото 1/3 от старите вече не са в ЕП и имаме по-голям шанс. Имаме шанс да постигнем повече, тъй като към момента имаше нарушени процедури, които бяха в наш ущърб. Имаме и нов комисар, с който имаме шанс да постигнем повече, допълни Новаков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети