Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жената на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски – с доказано български произход?

Общество

Жената на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски – с доказано български произход?

Снимка:

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Християн Мицкоски и неговата съпруга Роз

Сестрата на Роза – Стевица Янева, има български паспорт и право да гласува в Петрич

Най-заклетият противник на всичко българско в РС Македония Християн Мицкоски е женен за... българка, предаде БГНЕС.

Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище „Димитър Благоев“.

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин „ще направи дипломатически скандал в световен мащаб“. Сега обаче не е известно какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка.  


Коментари (6)

О'НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ... ..
РУСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ЯКО ЛИ ПЛАШАТ?....
25.02.2021 18:58 / Отговор
Мина Изясни ли ви се вече защо мрази всичко българско? Роза му е разказала играта.
25.02.2021 21:13 / Отговор
bullsheet Не бе, човекот се е оженил за чужденка ;) Сигурно са го подвели и нищичко не е знаел, я какво е убаво булчето. Вижте че горкият човечец изглежда като жертва на фотографията, и си явно един чисто древен македонец
25.02.2021 23:23 / Отговор
СУНЦЕ ДА ЋЕ БОГ ДА СЕ У БУДУЋНОСТИ СПОЈЕ МАКЕДОНИЈА И БУГАРСКА И ДА БУДУ ЈЕДНО. ЈА СЕБЕ ВИДИМ КАО ВЛАДАРА МАКЕДОНИЈЕ И НОВОГ СВЕТСКОГ ВЛАДАРА И ВИДИМ ЖЕНУ БУГАРКУ ПОРЕД СЕБЕ. ТО ЈЕ ТО ТРЕБА ДА СЕ СПОЈИ ЛЕПО И КОРИСНО. НАПИСАО САМ ВАМ РАНИЈЕ ДА ИМАМ БУГАРСКЕ КОРЕНЕ ПО МАЈЦИ. А ПО ОЦУ ИМАМ КОРЕНЕ НЕШТО ВЕЗАНО ЗА МУЗИКУ И ЗАТО МЕ МУЗИКА ИНСПИРИШЕ НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО. САЧУВАЈТЕ ОВАЈ МОЈ КОМЕНТАР НЕ МОРА ДА ГА ОБЈАВИТЕ.
26.02.2021 09:11 / Отговор
Илия Христов Ща йе маке и српско, све йе лайно!
26.02.2021 12:35 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още