Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жената на загиналия пилот към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Общество

Жената на загиналия пилот към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Снимка:

Продължава претърсването в морето, като там се очаква да бъде открита и черната кутия на самолета

Вдовицата на загиналия пилот майор Владимир Терзиев с нова публикация на профила си във Фейсбук. Вчера Димитрина Попова се сбогува със съпруга си, но днес разкритикува състоянието във ВВС и определи като герои всички, които служат.

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина.   Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото „Това сте вие!“ - безстрашните мъже на честта. До идването на новите „самолети на хартия“ има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влязат в историята, като Терзиев“.

Тя пише, има доста какво да се желае от управлението на страната ни и заявява, че дори случилото се да е „пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“, пише в заключение асеновградчанката

Продължава претърсването на предварително отбелязания периметър в морето, като там се очаква да бъде открита и черната кутия на самолета. В акцията участват кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и специалисти помагат две частни фирми и Институтът по океанология към БАН. Те имат техника за оглед на обекти на голяма дълбочина. 

Изключително важно е черната кутия да бъде открита до 10 дни, за да не бъде увредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има разговори, които да изяснят причините за инцидента.

На 9 юни по време на учебни действия български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което загина пилотът Валентин Терзиев.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още