Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жената, починала след ваксинация – остра сърдечна недостатъчност, без данни за тромбози

Общество

Жената, починала след ваксинация – остра сърдечна недостатъчност, без данни за тромбози

Жената, починала след ваксинация – остра сърдечна недостатъчност, без данни за тромбози - Tribune.bg
Снимка:

Окончателният протокол от експертизата ще бъде готов във вторник

По данни от съдебно-медицинската експертиза жената, която почина след ваксинация, е била с остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози. Това съобщи за NOVA секретарят на РЗИ - Пловдив д-р Сийка Димчева.

Вчера започна спешна проверка в Пловдив заради смъртта на 57-годишната жена, която е била имунизирана с препарата на AstraZeneca.

„Събираме факти, нашата проверка започна преди 24 часа, когато разбрахме за този инцидент. Свързахме се с общопрактикуващия лекар на починалата жена, иззехме цялата медицинска документацията и се свързахме с лечебното заведение, където е направена имунизацията”, обясни Димчева.

„Окончателният протокол от експертизата ще бъде готов във вторник или сряда следващата седмица. Тогава ще могат да се правят окончателни изводи”, коментира Димчева.

Секретарят на РЗИ - Пловдив съобщи, че на територията на Пловдивска област са приложени малко над 14 000 дози от ваксината на Оксфорд.

„Обичайните реакции, които чуваме, са тези, които и очакваме. Става въпрос за болезненост на мястото на убождане, леко разтрисане, температура, главоболие. Това са очаквани реакции”, категорична е Димчева.

От обяснението на секретаря стана ясно, че жената е отишла на рутинен преглед с направление при кардиолог. „В хода на прегледа е имало коментар по отношение дали тя е необходимо да бъде имунизирана. Лекарят оценява състоянието и към момента като стабилно и може да бъде извършена имунизация”, уточни тя.  


Топ новини

виж още