Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жените, станали причина за смъртта на спасител в "Слънчев бряг", 4 пъти били вадени от водата

Общество

Жените, станали причина за смъртта на спасител в "Слънчев бряг", 4 пъти били вадени от водата

Жените, станали причина за смъртта на спасител в Слънчев бряг, 4 пъти били вадени от водата - Tribune.bg
Снимка:

В сряда 69-годишен спасител на плажа почина, след като извади от морето в „Слънчев бряг” три давещи се жени. Мъжът ги извел на пясъка, след което му прилошало и починал.

Иван Георгиев е началник „Водно спасяване” на плаж „Слънчев бряг”. По думите му жените, станали причина за смъртта на водния спасител, четири пъти създавали предпоставки за инцидент. Точно толкова пъти колеги на загиналия се наложило да ги вадят принудително от водата. И трите жени са украинки - две сестри и майка им, съобщава Нова телевизия.

През същия ден морето било бурно, вълните били високи над 2 метра, а флагът - червен. Трите жени не се съобразили със забраната за къпане в морето. Едната влязла по-навътре и започнала да се дави. На помощ се притекъл един от най-опитните водни спасители.

 „Колегата се опитвал да помогне на украински туристи, които грубо са нарушили флаговата сигнализация и са влезли доста зад зоната на спасяване - може би на 60-70 м във водата. След 50-ия метър вече става дълбочината около 2,50, над 3 метра и човекът с много усилия е успял да ги извлече долу-горе, това е разстояние от около 10-15 м.”, каза Митко Колев, който е обектов ръководител плаж „Слънчев бряг”.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати