Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жители на столичния квартал „Горубляне“ блокираха „Цариградско шосе“

Общество

Жители на столичния квартал „Горубляне“ блокираха „Цариградско шосе“

Снимка:

Жители на столичния квартал „Горубляне“ подновиха протестите и днес отново блокираха булевард „Цариградско шосе“ на изхода на София.

Те заявиха, че ще повтарят акцията си всяка седмица, в началото за час, а после може и за повече. Недоволните обаче пропускат линейките и автомобилите на градския транспорт. Останалите коли се пренасочват по обходни маршрути.

Протест на жители на Протест на жители на "Горубляне"

Част от исканията на протестиращите са за изграждане на велоалея и тротоар по протежението на булевард „Самоковско шосе“ до Южната дъга на Околовръстното шосе, както и изграждане на детска площадка в квартала.

Жителите на квартала настояват и за премахването на принудителното отчуждаване на имоти - частна собственост за т. нар. зелена система.

Протест на жители на Протест на жители на "Горубляне"

"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание - правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър", обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова пред БНР.

По план протестът ще продължи до 20 часа тази вечер.  

Протест на жители на Протест на жители на "Горубляне"


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още