Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жители на три кооперации в курорта „Св. св. Константин и Елена“ остават без достъп до домовете си

Общество

Жители на три кооперации в курорта „Св. св. Константин и Елена“ остават без достъп до домовете си

Жители на три кооперации в курорта Св. св. Константин и Елена остават без достъп до домовете си - Tribune.bg
Снимка:

Живеещите в три жилищни кооперации в курорта „Св. св. Константин и Елена” край Варна ще останат без достъп с автомобил до домовете си, след като приключи строежът на нова жилищна кооперация, която е в съседство. Причината - върху единствения път, който води до имотите на хората, ще бъде изграден подход към подземния паркинг на строящата се сграда, предава БНТ.

Апартаментите на хората се намират в непосредствена близост до новостроящата се сграда, която се очаква да бъде готова до няколко месеца. Така пътят покрай нея ще бъде затворен - така е по проект и според издадените законни разрешителни за строителство.

Оказва се, че този път е и частна собственост и само заради добрите намерения на инвеститора, той все още не е затворен.

В сградата живеят млади семейства, възрастни хора, а не няма възможност да стигне линейка или пожарна в случай на необходимост.  

„Проблемът е назрял от 2019 година,а кореспонедиите с община Варна е от 2021 г. Няма взети мерки за решеване на проблема.  Единствената мярка е отчуждаване на парцела. Обещаваха ни през 2022 години да се включи в бюдежета това отчуждаване. Проблемът е, че сградата е в напреднала стадии и хората коректно ще си ползват парцела. Има противоречие в общината – те ни предложиха временен път, но в края на миналата година ни уведомиха, че няма нужда от път, тъй като има два подхода. Единият може да се мине само пеша, а другият не може да се мине изобщо”, заяви Стоян Иванов.

От общината са отговорили, че вече е открита прицедура по отчуждаване от два поземлени имота чрез възлагане на пазарни оценки. Крайни срокове обаче не са посочени. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети