Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жоро от „Остава“ подари песен на спектакъла „Вечеря за глупаци“, поставен от Евгени Будинов в хасковския театър (ВИДЕО)

Общество

Жоро от „Остава“ подари песен на спектакъла „Вечеря за глупаци“, поставен от Евгени Будинов в хасковския театър (ВИДЕО)

Жоро от Остава подари песен на спектакъла Вечеря за глупаци, поставен от Евгени Будинов в хасковския театър (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Премиерата мина при голям успех през февруари и представлението се играе при пълни салони

„Малко претенциозен. Малко превъзходен. Малко амбициозен.
Винаги във всичко. Всеки ден по-готин, никога самотен.
Безспорен и красив, суетен и разкошен.
Винаги възторжен, даже благороден.
Обичаш да говориш, в банката се молиш.
Даже на сълзата слагаш малко грим.“

Георги Георгиев, по-познат на публиката като Жоро от „Остава“, подари песента „Претенциозен“ на спектакъла „Вечеря за глупаци“ на ДКТ „Иван Димов“ – Хасково. Той е автор на музиката, текстът е негов и на Елин Рахнев, а аранжиментът на Homeovox.  Във видеото към парчето, дело на Славян Костов, са включени кадри от представлението.

Комедията „Вечеря за глупаци“ постави в Хасково актьорът и режисьор Евгени Будинов. Премиерата мина при голям успех през февруари и спектакълът се играе при пълни салони. На 16 март /четвъртък/ комедията ще се представи отново на хасковска сцена.

„Вечеря за глупаци“ е написана през 1988 г. от Франсис Вебер – известен режисьор, драматург и сценарист. Тя има две филмови реализации – френска и американска, поставяна е от много театри в целия свят. Нейната популярност се дължи на големите въпроси, които поставя, на изключително точното изобличаване на ниските страсти, лицемерието, гордостта и други грозни човешки черти.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати