Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЖП инцидент край Видин с двама пострадали (ОБНОВЕНА)

Общество

ЖП инцидент край Видин с двама пострадали (ОБНОВЕНА)

ЖП инцидент край Видин с двама пострадали (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

58-годишният работник е в тежко състояние, има над 80 процента изгаряния

Двамата пострадали от волтова дъга край Видин работници са Альоша И. ( на 58 г.) и Валери Д (на 61.г). 58-годишният работник е в тежко състояние, има над 80 процента изгаряния, интубиран е и с включени банки, придружаван от реаниматор, пътува с линейка към Клиниката по изгаряния в „Пирогов“. Другият е настанен в отделението ОАРИЛ на видинската болница в среднотежко състояние и над 10 процента изгаряния, в съзнание и извън опасност за живот, каза за БТА д-р Ивета Найденова, директор на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка“.

Мъжете, служители на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), бяха поразени днес около 10 ч. от волтова дъга, докато са извършвали планирана проверка на контактната мрежа, съобщиха от компанията. Свидетели на инцидента, разказват, че мъжете са работили на подвижна вагонетка за ремонт по жп линията. Ток удря първия, вторият мъж се опитал да му помогне и също е пострадал.

Пострадалите са извършвали планирана оперативна работа по контактната мрежа в междугарието Срацимир – Разделен пост Видбол (7-ма жп линия Мездра - Видин, в близост до Видин). При спряно влаково движение служителите на Енергосекция - София попадат под волтова дъга, посочват още от НКЖИ.

На мястото на инцидента има представител на Инспекцията по труда и следовател и огледите продължават и в момента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети