Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зов за помощ: 4-годишно дете се бори с две тежки заболявания

Общество

Зов за помощ: 4-годишно дете се бори с две тежки заболявания

Зов за помощ: 4-годишно дете се бори с две тежки заболявания - Tribune.bg
Снимка:

4-годишно дете от Ямбол се бори с две тежки онкологични заболявания. Митко се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. Сумата от над 250 000 долара е непосилна за семейството му.  

Митко е с остра лимфобластна левкемия. Наскоро лекарите му поставят и още една тежка диагноза.

„Остра миелоидна левкемия. Започна се веднага химиотерапия. Пак тежък курс. След първия курс на контролния костен мозък се установява, че той е в ремисия. Досега сме прекарали два курса на химиотерапия и ни остава още един”, обясни майката Катя Карарадева.

Засега Митко се лекува в болница в Пловдив. Терапията трябва да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. Средствата за интервенцията обаче са непосилни за семейството му.

„80 хил. долара е за предварителния преглед и 173 хил. долара е за самата трансплантация, като не влизат, ако се наложат, допълнителни лекарства и други разходи”, обясни майката.

Семейството не може да се възползва от помощта на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания”.

„Казаха, че покриват лечение, което се осъществява в Германия, а в нашия случай лечението трябва да се осъществи в Израел”, обясни Катя Карарадева.

Заради много специфичната комбинация от две левкимии, лекарите препоръчват този вариант на трансплантация в Израел. Най-вече защото ще е най-успешен за него. 

„В тези месеци единствено ни крепи подкрепата на всички хора, които се отзовават и всеки кой с каквото може  подпомага. Дали било с финансова, дали било с обаждания, питания, как сме, от какво имаме нужда”, обясни бащата Димитър Карарадев пред Нова телевизия. 

Бащата на Митко се надява,че ще им се отдаде възможност да постигнат своята крайна цел.

„Да отидем на трансплантация и да се излекуваме”, казва Димитър.

„Мен единствено ме крепи надеждата, че един ден той ще е нормално дете. Защото от две години животът му е по болниците. Той не е играл на детска площадка, не знае какво е да е сред децата. Мечтата му е да отиде на детска градина, да играе с деца”, разказва Катя.   

До този момент с помощта на ямболци, семейството е събрало  59 600  лева в дарителста сметка на Митко и още 28 000 от община Ямбол,  коледари, баскетболния отбор на града и други местни инициативи, което  за съжаление е една малка част от сумата, а времето неумолимо изтича.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Дарителската сметка на семействотоДарителската сметка на семейството

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети