Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зов за помощ: Да върнем светлината в очите на 6-годишната Габи

Общество

Зов за помощ: Да върнем светлината в очите на 6-годишната Габи

Снимка:

Габи е на 6 годинки... Повечето от тях преминали в тъмнина, защото само два месеца след раждането й, семейството разбира, че тя има огромен проблем с очичките.

Лекарите установяват, че Габи има слепване на роговиците. В следствие от което, малкото момиченце не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очички.

Нейният дядо Никола преобръща света, за да избави внучето си от тъмнината. Габи преминава редица операции, включително четири в Германия - за поставяне на импланти, чрез които очният нерв да бъде запазен. Дядото потъва в кредити...

Габи мечтае да види целия пъстър свят, да се наслади на всички цветове, които ние имаме за даденост. Да види усмивката на дядо, да се огледа в очите на мама.

Сега, след направена трансплантация, момичето отново е с високо налягане. След проведена консултация с лекари, налага се спешно да посети клиника в Мюнхен, за да бъде направена ревизия на имплантите и евентуално добавяне на нов. За целта са необходими 8000 евро до 16 ноември, когато трябва да се пътува до Германия. Семейството на Габи вече изплаща кредити заради лечението й, както споменахме. Детето има нужда от нашата помощ.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи тук:

IBAN: BG67FINV91501016851181

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Габриела Генова Патова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема