Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Зов за помощ! Кампания в подкрепа на дете на загинала от коронавирус учителка

Общество

Зов за помощ! Кампания в подкрепа на дете на загинала от коронавирус учителка

Зов за помощ! Кампания в подкрепа на дете на загинала от коронавирус учителка - Tribune.bg
Снимка:

Фонд за помощ на деца, загубили родителите си в борбата с вируса, предлага Петър Велков

Учителят Петър Велков организира кампания за набиране на средства за 12-годишно дете, чиято майка стана жертва на коронавируса. Учителката от Севлиево работеше в Средно училище „Васил Левски“.

„Информацията, която беше разпространена по някои медии, а също така и от учители и родители от града, се оказа некоректна“, сподели Велков, защото първоначално беше съобщено, че учителката е оставила сираче, но се оказа, че бащата е жив и здрав.

„Чух се с кмета и бащата преди минутки. Имахме емоционален, тежък разговор през сълзи с бащата. Той има нужда от финансова помощ, защото няма средства, за да осигури нормален живот за детенцето. Говорихме и за всякаква психологическа, материална и друга подкрепа за детенцето, за която да предоставим в този тежък момент“, споделя учителят във Фейсбук.

„ За съжаление, майчината обич няма да я има, но се надявам, че това детенце ще стане прекрасен човек, какъвто е била майка му“, допълва той.

Велков благодари на стотиците хора, които са му писали с желание да помогнат. Сред тях имало и представители на фондации и политици.

„Всички показаха, че когато има някаква трагедия и желание да направим добро, то може да се случи и да ни обедини“, пише той.

„Предлагам:
1) Всеки изявил желание да помогне, може да го направи на сметката на бащата и чрез други начини, които ще обсъдим с бащата и ще Ви пиша.

2) Тази енергия, която беше впрегната, да прерасне в кампанията и дарителска сметка за нуждаещи се деца и семейства, загубили битката с COVID-19 – независимо дали са учители, лекари или други. За целта отново ще имам нужда от правна и организационна подкрепа от фондациите. Пишете ми, моля!

Нека тази впрегната енергия и доброта да я прелеем в нова добра инициатива и организираме цялостен фонд за помощ на деца, загубили родителите си в борбата с Covid-19!

Данни за сметката на бащата:
Керим Хасанов Гедиков
ЦКБ АД Клон Севлиево
IBAN: BG24 CECB 9790 40H9 3796 00

С благодарност,
Петър Велков"

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати