Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Абсурдна ситуация: Варна още с коледна украса

Общини

Абсурдна ситуация: Варна още с коледна украса

Абсурдна ситуация: Варна още с коледна украса - Tribune.bg
Снимка:

Кметът увери, че има нова поръчка в рамките на договора, ново възлагателно писмо и украсата скоро ще бъде свалена

Коледната украса във Варна все още не е свалена почти два месеца след празниците. Кметът на града Благомир Коцев обясни с публикация в профила си във Фейсбук защо се е стигнало до ситуацията:  

„Хората ме питат защо в града още има коледна украса, кога ще я свалям и защо не го правя. Ще ви кажа. Общината не сваля коледната украса във Варна, защото в обявената обществена поръчка не е предвидена такава дейност.

Да, толкова абсурдно е, колкото звучи. Това е все едно строителната фирма да ви оферира изграждане на къща, но без махането на кофража после.

Извъндоговорното сваляне на украсата би струвало на варненци 150,000 лв. Аз няма да дам тези пари на вятъра! Вместо това ще попитам бившите управници на града къде им е бил акъла, като са обявявали тези условия“, пише кметът.

„Дали умишлено или от некадърност, те са разписали рамков договор с фирмата и не са заложили в него демонтаж на украсата. Твърде провинциално е за град като Варна да се прави такъв саботаж, затова ще приема, че причината е втората“, обясни Коцев.

Той добави, че вече е проведена нова поръчка в рамките на договора, има ново възлагателно писмо и украсата скоро ще бъде свалена.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати