Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благодарение на ГЕРБ-СДС приеха културният календар на София

Общини

Благодарение на ГЕРБ-СДС приеха културният календар на София

Благодарение на ГЕРБ-СДС приеха културният календар на София - Tribune.bg

На брифинг по-рано през деня общинските съветници от ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош и Ваня Тагарева алармираха, че в доклада за Културния календар на Столична община има редица нередности.

Председателят на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие Мирослав Боршош заяви, че има десетки събития в Календара, които вече са отминали и финансирани от Столична община, но пак са включени. Като пример за такова събитие Боршош посочи 24 май.

„Ние от ГЕРБ създадохме и подпомагахме Културния календар на София и именно поради тази причина няма да позволим той да бъде застрашен. Колеги от културния сектор, имате подкрепата ни и имате календар, борете се срещу тези, които се опитват да съсипят труда Ви!“, каза още Боршош.

Ваня Тагарева сподели, че групата на ГЕРБ-СДС не е против културните събития, но под празни чекове няма да се подпише.

„Групата на ПП-ДБ-СС постоянно твърди, че е нужна откритост, но къде е тя? В Културния календар, предложен от тях, има три раздела, в които липсва изцяло информация, но насреща има над половин милион лева, които не знаем къде ще отидат и как ще се изразходват тези средства. Това е недопустимо!“, категорична бе Тагарева.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ-СДС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати