Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Луковит
  4. Две празнични събития се проведоха в Луковит

Общини

Две празнични събития се проведоха в Луковит

Две празнични събития се проведоха в Луковит - Tribune.bg

От 22 до 24 септември се проведе Традиционният панаир на град Луковит. За жителите и гостите беше подготвена концертна програма, която предизвика интереса на публика от всички възрасти.

Официалното начало на събитието постави заместник-кметът на общината Георги Георгиев, който отправи пожелание за здраве и благоденствие, ведро настроение и приятни емоции в празничните дни.

Запомнящи се концерти на площад „Трети март“ изнесоха популярната певица Райна с Ансамбъл „Фолклорни наследници“, дуетът Алекс и Влади и латино кралете Торино и Пашата.

На финала пиромузикален спектакъл озари небето над Луковит с блестяща феерия от разноцветни светлини.

В рамките на панаирните дни се състоя и Двудневен фестивал „Празник на местната идентичност на територията на МИГ Луковит-Роман „Живо наследство“ – обреди, песни и танци, храна и напитки“, който официално откри заместник-кметът Цветенка Хаджиева.

Публичното събитие включваше изложение на местни производители и занаятчии и концертна програма с участието на образователни институции и читалища от общините Луковит и Роман. Чрез отделните изяви в събитието бяха популяризирани резултати от проекти, реализирани в изпълнение на Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Луковит-Роман. Читалищните дейци също се бяха погрижили да покажат част от кулинарната специфика на общността, представяйки традиционни за различните населени места ястия и напитки.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Луковит

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати