Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Георги Георгиев: „Долу ръцете от „Патриарха“

Общини

Георги Георгиев: „Долу ръцете от „Патриарха“

Георги Георгиев: Долу ръцете от Патриарха - Tribune.bg
Снимка:

„Долу ръцете от „Патриарха“!, написа в профила си във Фейсбук  общинският съветник от ГЕРБ в СОС Георги Георгиев.

Той настоява кметът Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си.

„Екипът на Васил Терзиев и спасителите от „Спаси София“ с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий“ в центъра на София.

Какъв е проблемът с проекта, който реализират докато лъжеха, че просто кърпят дупки:

1️. Намаляват лентите за движение от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете - тоест, автомобилният трафик ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три.

2️. Премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50 както твърдят. Къде ще паркират живеещите в района? Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион.... Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена“, защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там.

3️. Поне 500 000 лв. струва този безумен експеримент с предизвестен край. Това са ужасно много пари, за което внасям официално питане за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи.

4. Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий“ и опитаха да скрият че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората - тезата, че проектът е представян преди 3 години е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания,  проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова. Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да “спасяваш” София, която с живи вериги отказва да бъде “спасена”“, пише Георгиев.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий“. Изпълнението на новата организация на движение трябва да бъде незабавно спряна и да се започне активен диалог с живущите за неговата преработка. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати