Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Георги Георгиев: Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Терзиев и тя е 9 милиона лв.

Общини

Георги Георгиев: Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Терзиев и тя е 9 милиона лв.

Георги Георгиев: Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Терзиев и тя е 9 милиона лв. - Tribune.bg
Снимка:

Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев пресметна, че кметът Васил Терзиев струва на софиянци по 90 хил. лева на ден.

„90 000 (деветдесет хиляди) лева щета на ден. Толкова ни струва кметът Терзиев дотук. Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева.

Само за три месеца управление кметът на София успя да изгуби и да задължи гражданите да платят от джоба си общо над 9 милиона лева“, сметна настоящият общински съветник от ГЕРБ-СДС.

„6 милиона лева изгубени напълно безвъзмездни европейски средства, които просто трябваше да бъдат отчетени по проект за междублокови пространства до 31 декември. Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година“, написа Георгиев в профила си във Фейсбук.

„3 милиона лева поскъпване на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари плащат родителите на 64 000 ученици и студенти. Това са 64 000 месечни карти, които вече са по-скъпи - проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев.

3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5 000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни“, пише той в заключение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати