Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Георги Георгиев: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Цеков за консултант

Общини

Георги Георгиев: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Цеков за консултант - Tribune.bg
Снимка:

В политиката банкрутът може да настъпи светкавично и снощи г-н Васил Терзиев направи показно. След два дни мълчание за сключения консултантски договор между общината и съпругата на Андрей Цеков от ПП и скандалните поръчки със семейни фирми в общинските гробища, снощи във фейсбук Терзиев обяви, че застава зад екипа си. Той написа, че общината била канила „няколко фирми да участват в процедура по външен одит, от които се явяват само 3. СО избира двете с най-ниска цена“. Обявявам награда за този, който открие на сайта за обществени поръчки обявата за тази процедура и офертите на трите явили се фирми. Това заяви зам.-председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

„Призовавам г-н Терзиев да публикува документите, с които е обявил „решението“ да направи „одит на обществени поръчки в особено големи размери“, „поканата“ и редът на постъпване на офертите. Тъй като такава публична процедура по реда на Закона за обществени поръчки просто няма публикувана в публично достъпни регистри, въпреки че г-н Терзиев се опитва да заблуди гражданите и медиите в обратното, нека да покаже каквото има – може да са най-обикновени писма, но официален документ все трябва да има, щом е имало някаква процедура.

Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на Столична община Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма „Инфинитус“. Фирмата е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивши министър на партия „Продължаваме промяната“.

Георги Георгиев обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“. „Прилагаме и самопризнанията на директора на предприятието г-н Румен Димитров, който обяви, че е знаел, че назначения от него служител има фирми, с които са сключили директни договори“, обясни Георгиев.

На 26.04.2024 г. зам.-кметът по култура, който отговаря за „Гробищните паркове“ сключва два директни договора за 45 и 15 хил. лв. с фирмите „Раком НТ Транспорт“ и „Гама стройинженеринг“. Фирмите са свързани с едни и същи собственици - Мартин Недев Тодоров и Ивайло Недев Тодоров, като няколко седмици по-рано Мартин Тодоров е назначен на ръководна длъжност в общинското предприятие.

„Вместо незабавна реакция и освобождаване на ръководителя на общинското предприятие, който е допуснал това безобразие, г-н Терзиев заяви „пълна подкрепа“ за екипа си.  Ако Терзиев смята да използва мястото, за да подкрепя явни злоупотреби, неговото място определено не е там.

„Г-н Терзиев така и не разбра, че проблемът не е в това, че ще правят одит, а че са сключили договор със съпругата на виден партиец на „Продължаваме промяната“, обясни Георгиев. Освен екс-министър от ПП Андрей Цеков в момента е част от Изпълнителното бюро на „Продължаваме промяната“.

„Обяснения от типа, че ни проверяват и затова сме против, са просто несъстоятелни. Това не е проверяване, а злоупотребяване.  Проверки в Република България се правят от компетентните органи, както вчера написа самият г-н Терзиев. Другото не са „одити“, а услуги, направени с парите на гражданите, но не ОТ министерските съпруги на кадрите на „Промяната“, а НА тях“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати