Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Георги Георгиев: Централни улици и/или тротоари непроходими, освен ако не си носите моторна резачка

Общини

Георги Георгиев: Централни улици и/или тротоари непроходими, освен ако не си носите моторна резачка

Георги Георгиев: Централни улици и/или тротоари непроходими, освен ако не си носите моторна резачка - Tribune.bg

Ситуацията в София е овладяна - Васил Терзиев, кмет, 27 ноември, 2023 г. Прилагам видео и снимки от “овладяната” ситуация и завладения от паднали клони и лед град“.

Това написа в профила си във Фейсбук общинския съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев.

Накратко - не сте прав, кмете. Ситуацията не е овладяна - това се вижда с невъоръжено око. Просто спря да вали сняг. Излезте от кабинета и се разходете. С подходящи зимни обувки. За всеки случай предоставям видео и снимки, за да помогна като градивна опозиция“, пише още той.

София е затрупана от паднали клони и на места - цели дървета. Четвърти ден вече централни улици и/или тротоарите им са непроходими, освен ако не си носите моторна резачка. Това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните. София е гигантска ледена пързалка - разходете се с Борис Бонев (който ни убеждава, че са добре почистени от неговото назначение за шеф на Столичен инспекторат) и вижте сами тротоарите, подлезите, спирките на градския транспорт. Подсказвам - дотук имаме поне 500 пострадали граждани и то само по данни на „Пирогов“, към вчерашна дата“, пише Георгиев.

Той подчертава и нарастващия лавинообразно проблем с боклука.

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?

„Градът затъва в боклуци. Наред с почистването, фирмите, които контролирате, са длъжни и да извозват боклука. Това не се случва на много места - прилагам снимки. Не сме видели и чули новият заместник-кмет по екология, която пряко отговаря за почистването. Има ли я, какво е предприела, защо я криете? Не се заяждам, искам да ви помогна. Ето съвети (непоискани), защото работя като общински съветник: Не искайте от гражданите да не ходят на работа и като доброволци да свършат тази на общината по почистването. Обърнете се веднага към други институции за помощ - за разчистване на стотиците пострадали дървета могат да съдействат от държавното горско стопанство, от пожарната (не виждаме вече техни екипи по улиците), в наистина краен случай (какъвто този едва ли е) поискайте помощ от армията. Имате редица правомощия по закон, включително да обявите извънредна ситуация и да можете да им нареждате какво да правят докато трае тя. Създайте организация в новия си екип да не ви изненада и втория сняг“, призовава той.

„Да падне сняг през ноември не е извънредно събитие, напротив. Да се направи организация за почистване не е лесна работа, но пък е кметска работа. Такава, за която се кандидатирахте наскоро с уверения, че сте подготвен да я вършите от първия ден. В случая - от първия сняг. p.s. В изпълнение на законовите си задължения аз ще изискам официално всички документи и цялата информация за действията и бездействията на Вашите подчинени през изминалите дни. За да е ясно кой носи отговорност пред закона и софиянци“, пише бившият шеф на общинския съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети