Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. ГЕРБ и жители на с. Пролеша: Министър Шишков се провали, крие се и саботира хората

Общини

ГЕРБ и жители на с. Пролеша: Министър Шишков се провали, крие се и саботира хората

ГЕРБ и жители на с. Пролеша: Министър Шишков се провали, крие се и саботира хората - Tribune.bg

Жители на с. Пролеша се заканиха, че ще блокират магистралата за Калотина, ако правителството не се заеме със случая им

„Изключително неадекватно поведение в последните две години от страна на пътната агенция заради това, че не са уведомявали ползвателите на пътищата, ако имат извършени повече от три нарушения, каквато е подзаконовата нормативна база и инструкцията в АПИ”. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

,,Затова текстовете в закона, който ще се гледа днес на комисия и до края на живота на това Народно събрание ще мине на второ четене и в зала именно това – да свършим работата на една бездействаща две години администрация. Целта е да може на трета глоба от стационарна камера нарушителите на пътя да бъдат уведомявани'', каза още той.

По думите му казусът с глобите на жителите на с. Пролеша е можел да бъде разрешен с постановление на Министерски съвет, внесен от регионалния министър Иван Шишков, но такова нещо не е било направено. Нанков бе категоричен, че за пореден път регионалният министър остава на Народното събрание да решава неговите проблеми.

По време на брифинга присъстваха и жители на с. Пролеша, които се заканиха, че ще блокират магистралата за Калотина, ако правителството не се заеме със случая им. Те също така призоваха президента Румен Радев да вземе мерки и да освободи министър Шишков от поста му, тъй като той не се справя със задълженията си.

„Хората от с. Пролеша и 23 села потърпевши вече са на крайния предел на нервите си. Искат да излизат на протест, тъй като решение от министър Шишков няма по нашия казус. Ние сме измамени и хората са готови за затворят магистралата за Калотина. Шишков се крие, саботира нашият процес и не желая да внесе предложение в МС да се отменят нашите глоби”, допълниха жителите на Пролеша.

 


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети