Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Хекимян разкри как кметът на София е излъгал медицинските работници в детските градини за заплати

Общини

Хекимян разкри как кметът на София е излъгал медицинските работници в детските градини за заплати

Хекимян разкри как кметът на София е излъгал медицинските работници в детските градини за заплати - Tribune.bg
Снимка:

Общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян разкри на брифинг в Столичния общински съвет /СОС/ как кметът на София е излъгал медицинските работници в детските градини за заплати.

"Терзиев категорично беше заявил, че финансовият министър ще му даде пари за медицинските работници, но това не се случва. Той сключва договор, но не оповестява никого, че пари няма да има. Всичко това се случва още през април. Терзиев поиска от всички общински съветници да подкрепим тези 17 милиона. Но ако общината започне да плаща такива пари, то ще отворим кутията на пандора. Той чисто и просто ни извива ръцете, защото нито Василев му е дал пари, нито от Министерството, и сега той трябва по друг начин да ги осигури. Заплатите е трябвало да бъдат дадени на 1 април, но днес не  е изпълнено обещанието", уточни Хекимян.

Общинският съветник припомни хронологията на събитията като отбеляза, че на 5 април кметът Васил Терзиев пуска писмо до финансовия министър, на 15 април получава официален отговор от Министерството на финансите, че пари няма да да му дадат.

„Възможните решения следва да бъдат търсени в рамките на бюджета на Столичната община“, посочи Хекимян. Според Хекимян, Терзиев и екипът му крият този факт, въпреки обещанията за прозрачност.

При ясен отговор, че той няма да получи тези пари, на 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили.

„Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн. лв. от бюджета на Столичната община", посочи Хекимян.

Според общинския съветник от ГЕРБ, Терзиев можеше още през март да предложи актуализация на бюджета, СОС да гласува и от 1 април да бъдат разпределени, а когато дойдат и ако дойдат пари от държавата, да бъдат възстановени в общинския бюджет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати