Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Илко Стоянов: Благоевград заменя старите печки с нови климатици, пелети и термопомпи

Общини

Илко Стоянов: Благоевград заменя старите печки с нови климатици, пелети и термопомпи

Илко Стоянов: Благоевград заменя старите печки с нови климатици, пелети и термопомпи - Tribune.bg
Снимка:

Благоевград е на път да реши дългогодишния си проблем със замърсяването на въздуха. Това заяви независимият кандидат за кмет Илко Стоянов. "За две години успяхме да превърнем Благоевград в по-чист и по-зелен град. Град, в който нашите деца да растат здрави и да имат къде да играят. За никого не е тайна, че от години Благоевград има проблем с повишеното ниво на фините прахови частици, като до голяма степен това се дължи на отоплението на дърва и въглища.

Този проблем е на път да намери своето решение, защото с екипа ми успяхме да подготвим проектно предложение и така Община Благоевград ще получи финансиране в размер на 21.7 милиона по процедурата „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ!“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 година", каза Стоянов. 

"С реализирането на този проект ще може да кажем „сбогом" на старите печки, които замърсяват околна среда, като същите ще бъдат заменени с нови екологични отоплителни уреди на ток и пелети. Над 7 хиляди домакинства вече са заявили желание да се включат в програмата и съм уверен, че ще доведем нещата докрай, защото Благоевград е на хората, а хората заслужават да дишат по-чист въздух!", категоричен бе Илко Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати