Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. КЕВР с проверка в „Топлофикация София“ след абсурдни априлски сметки

Общини

КЕВР с проверка в „Топлофикация София“ след абсурдни априлски сметки

КЕВР с проверка в Топлофикация София след абсурдни априлски сметки - Tribune.bg
Снимка:

Предвид оправдания обществен интерес във връзка с фактурите на потребителите за м. април т.г., в изпълнение на правомощията на Комисията, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска от ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД да предостави изчерпателна информация за качеството на топлофикационните услуги през периода 1.04-30.04.2023 г., съобщиха от КЕВР.

Енергийното предприятие е длъжно да подава топлинна енергия с гарантирани параметри, определени с приетите от КЕВР Показатели на качество на топлоснабдяването. Същевременно правомощията на Комисията, регламентирани в Наредбата за регулиране на цените на топлинната енергия, включват контрол върху стриктното прилагане от топлопреносните предприятия на утвърдената от Комисията цена на топлинната енергия за съответния период.

В 3-дневен срок „Топлофикация София“ ЕАД трябва да предостави на Комисията информация с подробни данни за изпълнението на Показателите за качество на топлинната енергия, както и дали в издадените фактури на клиентите за м. април т.г. е приложена утвърдената от Комисията на 01.07.2022 г. цена на топлинната енергия.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати