Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Кмет уволнява служители докато е хоум офис

Общини

Кмет уволнява служители докато е хоум офис

Кмет уволнява служители докато е хоум офис - Tribune.bg
Снимка:

Георги Георгиев към кмета на "Илинден": Извинете се на гражданите, че ги наричате "мишки"!

"Извинете се на гражданите, г-н Бранчевски, че ги наричате "мишки""! С тези думи заместник-председателят на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев се обърна към скандалния кмет на район "Илинден" Емир Бранчевски, който си позволи публично да обижда граждани като ги нарича "мишки".

Кметът-гурбетчия, както стана известен Бранчевски, бе извикан на заседанието на Столичен общински съвет днес, за да даде обяснения за протестите срещу него, за образуваното напрежение в района, както и за исканата му оставка заради конфликт на интереси и постоянно отсъствие от работа.

"Не съм направил нарушение, спазил съм всички процедури", успя само да отговори кметът на Илинден пред общинарите по повод питания на граждани лежал ли е в лечебно заведение и защо болничният лист е издаден от Германия. „Спазил съм всички предписания, които са ми дадени от НОИ. Пострадах, след като бях на едноседмичен отпуск в чужбина. Лекарите там ме посъветваха да не пътувам и да се оперирам. Имам издадена епикриза. Бях посъветван от НОИ да ми бъде издаден болничен от страната, в която съм опериран. Предоставил съм тази информация на гражданите, които са се интересували от този въпрос“, заяви Банчевски по време на изслушване в залата на СОС. Пред него и всички общинари обаче гражданите за пореден път показаха, че кметът лъже, тъй като след множество запитвания болничния му лист така и не е показван до момента на гражданите.

След многократни запитвания от общинския съветник от ГЕРБ Мирослав Боршош дали е бил на работа в Германия кметът на Илинден успя да каже само, че не е работил в Германия, откакто е избран за районен кмет, и няма трудов договор там.

"Г-н Бранчевски, кажете ясно и точно откакто сте станал кмет колко време сте бил на работа, колко време сте бил в отпуск, колко в болничен, кои са точно дните, не е възможно да не помните, с отговор, че не ги помните наизуст звучите несериозно", обърна се още Боршош към Бранчевски. Той се включи и към въпроса на Георги Георгиев, вярно ли е, че Бранчевски е освобождавал служители на районната администрация с електронен подпис докато е бил "хоум офис" в Германия. Бранчевски се измъкна, че не помнел точно датите, а Боршош го контрира с думите: "Вижте, това са сериозни проблеми, предстоят обстойни проверки в район "Илинден" за назначенията и освобождаванията, които сте правил г-н кмет, има подадени жалби от служители пред Комисията по дискриминация, КТ Подкрепа, Столична община и Столичен общински съвет".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати