Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Кметът на Благоевград: Открити са тежки нарушения при изграждането на басейн в жк. „Еленово“

Общини

Кметът на Благоевград: Открити са тежки нарушения при изграждането на басейн в жк. „Еленово“

Кметът на Благоевград: Открити са тежки нарушения при изграждането на басейн в жк. Еленово - Tribune.bg
Снимка:

Тежки нарушения, граничещи с престъпления при изграждането на плувния басейн в ж.к. „Еленово“ са открити при извършени проверки от Община Благоевград. Сред тях са липса на Акт 12 и фалшифициране на Акт 15 с положени неистински подписи на архитекти и инженери, това заяви на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Окръжна прокуратура е сезирана за фрапантните нарушения, като се очаква компетентните органи да извършат проверка както на фирмата изпълнител ЕТ „Маргарита-П- Иван Костадинов", така и на служители на Общината, които са заемали ръководни длъжности по време на изпълнение на обекта, подчерта Илко Стоянов.

Той припомни, че през 2014 г. Община Благоевград е получила ПМС от държавата и е сключен договор за инженеринг на СК „Пирин“ в кв. „Еленово“, ведно с плувния басейн, на стойност около 2.4 млн. лева.

За обекта, завършен през 2015 г., обаче е било необходимо да бъдат разплатени допълнителни 1,4 млн. лева, които с лихвите и разходите по делото са на стойност около 2,5  млн. лева.

Кметът заяви, че влязлото в сила решение на ВКС ще се отрази на бюджета на Община Благоевград, касаещ местните дейности. То ще повлияе на всички общински предприятия, в това число ОП „Благоевград ремонт строй“, БД „Спортни имоти“, ОП „Озеленяване“, ОП „Чистота“. Ще рефлектира и върху местните дейности, сред които еднократните помощи за новородени, социални помощи, инвитро и социалния патронаж.

Решението ще се отрази и на финансирането на спортните клубове, за което кметът предупреди на заседание на Общински съвет. Илко Стоянов заяви, че ще задържи Общината стабилна, въпреки допълнителните усложнения предвид липсата на правителство, на бюджет и на невъзможността да се тегли кредит поради изтичането на мандата на настоящия ОбС. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати