Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Кметът на „Люлин“ от ПП-ДБ-СС няма да чисти снега, но ще си строи асансьор за 400 хиляди лева

Общини

Кметът на „Люлин“ от ПП-ДБ-СС няма да чисти снега, но ще си строи асансьор за 400 хиляди лева

Кметът на Люлин от ПП-ДБ-СС няма да чисти снега, но ще си строи асансьор за 400 хиляди лева - Tribune.bg
Снимка:

„Разпоредил съм на фирмите да чистят само ако има снеговалеж минимум 15-20 см. Единствено тогава има смисъл да се чисти“. Това отговаря кметът на район „Люлин“ от ПП Георги Тодоров на гражданите. Той без никакво притеснение казва по време на среща с граждани, че лично е разпоредил сняг да не се почивства никъде, ако не е минимум 15-20 см.  

Освен възмущението на люлинчани Тодоров получи и снимки на ледените пързалки, в които са се превърнали улиците на „Люлин“, но дори и това не трогна кмета на ПП. По закон снегът задължително трябва да се чисти ежедневно по улици, булеварди и тротоари, без значение колко точно е наваляло. Дори покривката да е няколко милиметра, тя трябва да се изрине, а теренът да се опесъчи, категорични са експерти по местно самоуправление.

„Това с 20-те сантиментра сигурно Борис Бонев му го е казал. Момчето разбира от дължини и дебелини, и не приема по-къси атрибути. Само че тук сме се събрали да говорим за здравето и живота на хората, а не за извратения кеф на новите управляващи”, побесня баща, чието дете е с гипсиран крак заради подхлъзване и падане по зловещо заледена люлинска улица.

Градоначалникът не се трогна и от снимките с двуметрови преспи, които друг жител му представи, нито от разказ на дама, принудена да гази през градинките, за да не се потроши на леда и да не стигне до „Пирогов“, както се е случило с други 300 софиянци заради тоталната безчовечност на кметовете от ПП, ДБ и „Спаси София“.

Неспиращите изцепки на Георги Тодоров от „Продължаваме промяната“ накараха хората с носталгия да си спомнят времето на бившия кмет Милко Младенов, когато „Люлин“ биеше по чистота и подреденост много централни квартали.

Гневът на люлинчани ескалира при новината, че Георги Тодоров от ПП е решил да похарчи 400 хил.лв. за нов асансьор в сградата на общинската администрация, пише още lifezone.bg. Цената, която новият кмет на „Люлин“ е заложил в бъдещите си разходи, е над четири пъти по-висока от нормалната стойност на такова съоръжение.

Присъстващи на срещата граждани отбелязаха, че в сайта на Агенцията по обществени поръчки може да се види, че за ремонт с аналогични параметри други общини плащат не повече от 90 хил.лв. Дори асансьор в многоетажен блок в „Люлин“ е струвал 70-80 хил.лв., побесня един от присъстващите.

„Ако кметът Тодоров още веднъж покаже такъв гьонсуратлък към нашите болки и тревоги, хората ще се съберем и ще го изринем като ноемврийски сняг“, заканиха си група жители на „Люлин“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати