Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Кметът Терзиев прави дигитална платформа за ремонтите в столицата

Общини

Кметът Терзиев прави дигитална платформа за ремонтите в столицата

Кметът Терзиев прави дигитална платформа за ремонтите в столицата - Tribune.bg
Снимка:

Необходимо е да се синхронизира извършването на ремонтни дейности в града, както на всички експлоатационни дружества в София, така и с капиталовата програма, изпълняваната от Столичната община. Информацията следва в кратък срок да бъде свързана с нова дигитална платформа, обвързана с данните от комуналните дружества и Столичната община и насочването ѝ в система за информиране на гражданите. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Той се е срещнал с ръководители и представители на дружествата „Софийска вода“ АД, „Топлофикация“ АД, „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД, „Овергаз“.

„Подчертах, че за мен и моя екип е изключително важно навременното информиране на гражданите. Софиянци трябва да знаят достатъчно рано къде ще започва някакъв ремонт. Информацията трябва да бъде ясна, достъпна на единна платформа и предоставена от всички дружества, за да не се разкопават после улици и тротоари, които са били обновени“, написа кметът.

„Обещахме да няма повече ремонт на ремонтите. Софиянци не искат да виждат разкопана новата улица, само защото някой не е координирал работата под земята преди да бъде сложен асфалтът или тротоарът“. 

Терзиев пише още:

„За да се координира дейността по изготвянето на капиталовата програма, е нужно дружествата да поемат ангажимент всяка година да предават информация за планираните ремонти към Столичната община. Само така ще може дейностите по строителството да бъдат взаимно координирани и интегрирани в ГИС базираната платформа на СО преди изготвянето на капиталовата програма и бюджета на общината.

Предложих да създадем система за информиране на всички инвестиционни предложения чрез дигитална платформа. Данните ще се картират и ще бъдат достъпни за районните администрации, дружествата, гражданите.

Говорихме и за съдействието, което е нужно от дружествата, за проектите на районните кметове за изграждане и ремонт на тротоари. За мен е ключово дружествата да осигуряват техни представители на място, когато започва всеки обект. Често изходните данни за инфраструктурата на експлоатационните дружества не са актуални и това води до промени при строителните работи и при хода на реализация по обектите.  И в крайна сметка до загуба на време.

Искаме само едно - качествени строителни дейности и спазени срокове. От общината няма да допуснем компромиси с качеството и контрола“, зарече се кметът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати