Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. Нова сцена на открито в София ще предлага културно съдържание

Общини

Нова сцена на открито в София ще предлага културно съдържание

Нова сцена на открито в София ще предлага културно съдържание - Tribune.bg

„Сцената на VOX POPULI е най-новото ни пространство на открито за култура. В София създаваме още едно място за артисти от независимия сектор. Сценичният павилион на VOX POPULI ще присъства в градската среда до края на октомври и ще предложи разнообразна артистична програма.“ – каза заместник-кметът Мирослав Боршош.

10 години след основаването си „Студио за документален театър VOX POPULI“ откри пространство за култура в градска среда. Павилионът ще е разположен в Княжеската градина – до паметника на Съветската армия. Реализира се с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на столицата в раздел „Открити сцени“. Необичайното, иновативно и съвременно пространствено решение за театър ще присъства в градската среда подобно на „жив билборд“ – зад витрините му ще тече спектакъл с осветление и  аудио система, което ще позволява на разположените около него зрители да „влязат“ пълноценно в действието. Дървената сценична площадка пред павилиона, както и откритото пространство около него ще дават възможност за адаптация на различни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветен и в него ще се прожектира видео-съдържание – също част от програмата със събития.

Още през 2020 г. екипът на VOX POPULI започва да търси нови стратегии за достъп до публики – от една страна заради рестрикциите, наложени от извънредното положение, от друга - заради органичната нужда да се излезе от театралната зала и да се стигне до хората, да бъде извадена театралната акция на открито и документалният театър да се срещне с реалността, от която той възниква.

Програмата на събитията ще намерите на фейсбук страницата на Студио за документален театър VOX POPULI – @studiovoxpopuli.


Още новини от София

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати