Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. НСО с мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

Общини

НСО с мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май

НСО с мерки за сигурност в София на Велика събота и 6 май - Tribune.bg
Снимка:

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност за Светата литургия за Възкресение Христово в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в столицата, съобщиха от пресцентъра на службата.

Гражданите ще имат достъп до храма след 21:30 часа, след проверка през пунктове, организирани при северния и при южния вход на храм-паметника.

От 21:00 ч. на 4 май до 2:30 часа на 5 май се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 метра и с център пл. "Свети Александър Невски".

Мерки за сигурност ще има и в понеделник, 6 май - Денят на храбростта и празника на Българската армия. От 10:00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин в столицата.

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през пунктове за проверка, организирани при ул. "Раковски" и ул. "Оборище", при ул. "Париж“ и ул. "Шипка" и при южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски".

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Забранено е използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 метра и с център пл. "Св. Александър Невски" от 9:00 часа до 12:00 часа. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети