Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Луковит
  4. Община Луковит ще закупи автомобил за нуждите на домашния социален патронаж

Общини

Община Луковит ще закупи автомобил за нуждите на домашния социален патронаж

Община Луковит ще закупи автомобил за нуждите на домашния социален патронаж - Tribune.bg

Община Луковит изпълнява проект „Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж - Луковит“. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител.

Домашният социален патронаж изпълнява една от важните публични функции на територията на общината – помощ и подкрепа на най-нуждаещите се лица, които са в затруднение да осигурят сами храната си. Услугата е особено ефективна в кризисни периоди, каквато беше ситуацията с пандемията от COVID-19.

Проектът е на стойност 50 950 лв. с ДДС, от които 35 965,60 лв. с ДДС са финансиране от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика. Средствата се осигуряват по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Общинското съфинансиране е в размер на 14 984,40 лв. с ДДС.

Целта на проекта е да се подпомогне предоставянето на топъл обяд на територията на община Луковит чрез закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата „Домашен социален патронаж“ във всички населени места в общината. Лекотоварният автомобил ще е в съответствие с техническите параметри, заложени в целевата програма.

Домашният социален патронаж е с капацитет 600 потребители. В момента обслужва повече лица, в това число клиентите на патронажа, 350 ползватели на услугата „топъл обяд“ в рамките на проект по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., както и децата, младежите и лицата с увреждания от Дневен център, двата Центъра за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище.

Изпълнението на проекта ще допринесе за подобряване на работната среда, за повишаване мотивацията на обслужващия персонал и за по-сигурна, бърза и навременна доставка на топла храна до домовете на потребителите във всички 12 населени места в община Луковит.

Срокът на изпълнение на проектните дейности е до 30 юни 2023 г.


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от Луковит

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети