Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. ОИК Панагюрище изпълни решението на ВАС и отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общини

ОИК Панагюрище изпълни решението на ВАС и отмени избора на Желязко Гагов за кмет

ОИК Панагюрище изпълни решението на ВАС и отмени избора на Желязко Гагов за кмет - Tribune.bg
Снимка:

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си, с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината след втория тур на последните местни избори.

Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните резултати за кмет в Панагюрище за невалидни.

Окончателно: ВАС обяви изборите в Панагюрище за недействителни

Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ длъжността

Изборите бяха оспорени от другия кандидат за кмет Никола Белишки, който на втория тур загуби от независимия Желязко Гагов с 28 гласа.  И трите съдебни инстанции видяха груби нарушения на изборния процес, които не изключват възможността за манипулиране на изборния резултат. 

След окончателното решение на Върховния административен съд, общинската избирателна комисия ще информира официално ЦИК, след което президентът ще назначи дата за извънредни избори за кмет в Панагюрище.

Временно изпълняващия длъжността кмет ще бъде избран на редовната сесия на Общинския съвет в сряда. Предложението на председателя на местния парламент е това да бъде сега действащия зам.- кмет на общината Петър Каменски. 

Не се изключва на сесията да постъпи и друго предложение. Временният пост може да бъде възложен и на общински съветник. С този избор в Панагюрище се дава старт на предизборната кампания.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати