Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. София
  4. От 10 до 20% спрямо 2022г. са по-високи заплатите на социалните работници в столицата

Общини

От 10 до 20% спрямо 2022г. са по-високи заплатите на социалните работници в столицата

От 10 до 20% спрямо 2022г. са по-високи заплатите на социалните работници в столицата - Tribune.bg
Снимка:

От 10 до 20% спрямо 2022г. е увеличението на заплатите на социалните работници в столицата, посочи заместник-кмета по социалните дейности Албена Атанасова по време на публичното обсъждане на Проекта за бюджет на Столична община за 2023 г.

"Гордея се с постигнатото. От 52 млн.лв. през 2022г. парите за делегирани дейности в бюджета на София се увеличиха на 71 млн.лв. Борих се да има много асистенти на хората с увреждания в столицата. Има достъпност в сгради и улици. Да се обединим, а не да се стремим към власт", призова Атанасова.

В хода на обсъждането стана ясно още, че през последните четири години заплатите на заетите в Градския транспорт на София са се увеличили с 60%, което е приоритет за местната власт.

Дискусията разкри още, че общинският бюджет не предвижда средства за ремонт на общински жилища, а се решава за всяко жилище, ако се нуждае от ремонт.

"Веднъж влязъл в общинско жилище, може да си го купиш на цена като за приятели. Около 20% от жилищата в район "Средец" са на топ локации, но са негодни за обитаване, защото няма пари за ремонт. Благодаря за съвместната работа", коментира кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

Ограничен е и публичния ресурс за премахване на опасни сгради. Над 1000 заповеди са издадени с тази цел.

"От друга страна 40 млн.лв. са били предоставени пряко на районните кметове за нови тротоари и облагородяване на междублокови пространства. Някои кметове още не са провели обществени поръчки. Ако космосът не им пречи, независимо кой ще спечели на местните избори, тези пари трябва да се използват", уточни председателят на СОС Георги Георгиев.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Още новини от София

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати