Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Председателят на Общинския съвет в Пазарджик няма да подава оставка

Общини

Председателят на Общинския съвет в Пазарджик няма да подава оставка

Председателят на Общинския съвет в Пазарджик няма да подава оставка - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ няма да подаде оставка. Той беше обвинен от независимия общински съветник Благо Солов в укриване на документи от процедурата за избор на председател, както и в предполагаем конфликт на интереси, свързан със самия избор. 

В отворено писмо Найден Шопов отхвърли обвиненията като неоснователни.

Според Благо Солов, Найден Шопов е участвал в собствения си избор, гласувайки за себе си, като с това е нарушил Закона за местното самоуправление. Второто обвинение е, че Шопов че е отказал да предостави документацията по самия избор, което според Солов, е укриване на документи, които не съдържат класифицирана информация. 

В разпространената си позиция, Найден Шопов заявява, че всички документи, свързани с работата на общинския съвет са публикувани  в сайта на общината.

Що се отнася до избора на председател, гласуването е тайно  и достъпът до изборните книжа и материали, аналогично с изборния кодекс, става единствено по разпореждане на съдебните органи. 

Ако има съмнения за нарушаване на законовата норма, следва да се сигнализират компетентните институции. След позицията на Найден Шопов, оформящото се ново мнозинство в местния парламент избра двама зам. председатели на общинския съвет- Това са Атанас Шопов и Златко Митрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати