Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Протест на таксиметрови шофьори в София заради унищожени стоянки в центъра

Общини

Протест на таксиметрови шофьори в София заради унищожени стоянки в центъра

Протест на таксиметрови шофьори в София заради унищожени стоянки в центъра - Tribune.bg
Снимка:

Таксиметрови шофьори се събраха на протест заради реорганизацията на движението по бул. Патриарх Евтимий.

“Унищожените 21 таксиметрови стоянки в широкия център на София без каквото и да е съгласуване с бранша, е конкретният повод за протеста ни. Без какъвто и да е диалог с нас бяха премахнати поредните таксиметрови стоянки заради реорганизацията на движението от ПП-ДБ-СС”. Това заяви пред БГНЕС Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

Цветков отбеляза, че таксиметровите компании си плащат авансово данъците, а кметът е поел ангажимент тези пари да се инвестират в таксиметрова инфраструктура, но това не се случва.

“Нямаме диалог, кметът Терзиев бяга. Имахме уверението, че ще се намери решение стоянките да бъдат възстановени, но в неопределено време-това не ни устройва”, категоричен е Красимир Цветков. Той поиска спешно взаимодействие с ЦГМ относно репатрирането на автомобили паркирани върху таксиметровите стоянки. “Ние търпим санкции, искаме дебат относно възможностите за драстично увеличаване на общинската такса за репатриране на автомобил паркирал върху таксиметрова стоянка и този диалог към този момент не се случва от страна на Спаси София и Терзиев”, подчерта Цветков.

Според анализ 40% от таксиметровата инфраструктура в зона център и над 20% от тази в зона първа са практически унищожени от действията на Столичната община.

Ключови места от централната градска част са оставени изцяло без каквато и да е таксиметрова инфраструктура. Това създава изключителни трудности в работата на заетите в таксиметровия превоз на пътници в София, твърдят синдикалистите.

Цветков коментира, че кметът вчера се е опитал да осуети протеста. “Той се опита да го забрани като въведе забрана за спирането в зоната на Столична община, затова днес ще то проведем протеста в движение. Това ще причини по-голямо неудобство за софиянци в движението днес-вината е на Терзиев”, категоричен е председателят на Националния таксиметров синдикат.

Ако днешният протест не даде резултат от утре започват протестни действия на всички 131 таксиметрови стоянки в София. “Полицията ще бъде принудена да охранява от 07:00-22:00 ч. защото навсякъде ще има протестиращи таксиметрови шофьори, които да се включат в протеста. За всичко това да се сърдят на Васил Терзиев”, заяви още Цветков.

Според него кметът избягва диалог с него и осуетява протестните действия. “Очакваме днес да влезем в диалог, но до този момент виждаме, че такъв той не иска”, смята председателят на таксиметровия синдикат.

Диана Досева също заяви, че поради реорганизациите на движението те няма къде да спрат и да си вършат работата. “Всички говорят за екология, но никой не говори за обикалящите таксита, които няма къде да спрат. Ние искаме да си вършим работата без да пречим на движението”, категорична е Диана Досева.

Тя поясни, че и клиентите не са доволни. “Не можеш да вземеш възрастна жена от идеален център и да я караш да ходи 2 пресечки, за да се качи в колата ти”, заяви още Диана Досева.

Днешният протест ще протече по ул. Генерал Гурко, бул. Васил Левски, бул. Цар Освободител, улица 15 ноември, ул. Дунав и оттам нататък започват непрекъснато обикаляне по улиците Московска, Раковска, Врабча, 11-ти август.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети протест, таксита
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети